Plantenkwekerij Joost Schellekens

Interview Plantenkwekerij Joost Schellekens


Plantenkwekerij Joost Schellekens gelegen in het Brabanste Helvoirt staat voor kwaliteit, uniformiteit en een uniek assortiment aan planten in grote potmaten.


De mechanisatie op het bedrijf laat dit toe; “Wij laten elke plant 5-6 keer per jaar over de buffertafel rollen voor controle. Snoeien, bijmesten en ziektedruk houden we hierdoor nauwlettend bij. Wat ziek is gaat weg, je moet de kwekerij schoon houden. Door deze werkwijze hoeven we niets te spuiten en zijn we reeds 3-4 jaar PlanetProof gecertificeerd”. Aldus Mathieu Demand die verschillende rollen op zich neemt in het bedrijf. Voorheen met name teelt, maar ondertussen is hij mede verantwoordelijk voor de inkoop, verkoop en administratie.


Bewuste keuze voor Multicote via VAN EGMOND Potgrond.

Joost is reeds verschillende jaren klant bij Van Egmond Potgrond met Ton Groenewegen als contactpersoon.  

“Ton loopt geregeld een teeltronde en geeft met zijn jarenlange praktijkervaring eerlijke feedback, hij signaleert bepaalde dingen die wij in het dagdagelijkse werk niet of te laat opmerken, dit is voor ons van toegevoegde waarde.Ook toen we bij Ton de vraag over zijn ervaring met Multicote neerlegde, kregen we een eerlijk antwoord; bij andere telers gaat het prima!”

Hierop is de kwekerij overgeschakeld op een volledige dosering Multicote Premier Standaard, de dosering (3kg of 4kg/m³) en de werkingsduur varieert afhankelijk van het oppottijdstip en de teelt (zuurminnend of universeel). De omschakeling verliep vlekkeloos én de grootste winst voor Schellekens zit hem in de prijs wat hij minder betaalt voor Multicote! “Aan de planten zie je geen verschil, maar wij voelen het wel in de portemonnee!” Na 4-5jaar ervaring heeft Joost geen spijt van zijn keuze voor Multicote en is de vernieuwde Multicote Premier, hoger geconcentreerd en met een verbeterd sporenpakket, een absolute meerwaarde voor zijn teelten.

Wat brengt de toekomst?

De vraag naar grotere potmaten is momenteel groot en onze focus gaat meer en meer die kant uit, zo hebben we voor het eerst een Rhodo in een 12l pot die erg goed loopt!

De vraag naar veengereduceerd of veenvrij subtraat speelt minder bij onze klanten, echter kweken ze ondertussen al met een 25-30% veengereduceerd mengsel. Wanneer de vraag komt vertrouwen we op de kennis en ervaring van Van Egmond om ons hierin te ondersteunen.


Contact Informatie
Plantenkwekerij Joost Schellekens:
 
Adres: De Gijzel 39, 5268 CM Helvoirt 
Email: info@tuinplantenkwekerij.eu


Plantenkwekerij Joost Schellekens
VAN EGMOND potgrond, Rob van Egmond 26 juli 2023
Deel deze post
Onze NIEUwS
Archiveren